Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Gestoffeerde kast: de Stuff van Spectrum Design

Gestoffeerde kast: de Stuff van Spectrum Design

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten, Vitrinekasten

spectrum design_stuff

Opgeruimd het nieuwe jaar in. Dat kan heel gemakkelijk met de kast Stuff van het Nederlandse merk Spectrum Design. Deze kast, die bestaat uit losse modules, is ontworpen door de Nederlandse ontwerpstudio Studio Parade. De kast heeft een luchtig onderstel als basis waarop je naar eigen wens verschillende elementen kan combineren. Extra bijzonder aan dit ontwerp is dat hij ook nog een akoestische werking heeft, de open frames kunnen namelijk bekleed worden met verschillende stoffen uit de collectie van het Deense merk Kvadrat.

De kast Stuff is ontstaan uit een project dat Studio Parade uitvoerde voor de Design Academy Eindhoven. Zij waren op zoek naar een functioneel opbergsysteem dat ook flexibiliteit zou bieden. Het modulaire systeem Stuff sloot hier perfect bij aan en nadat de kast bij de Design Academy geïntroduceerd was is het verder ontwikkeld en zit het ontwerp sinds oktober 2013 in de collectie van Spectrum.

Doordat de stoffen frontpanelen een verdeling heeft van horizontale stroken waarbij er gebruik wordt gemaakt van een systeem met magneten in de stof, kan de kast op verschillende standen open gezet worden. Daarbij is er in het midden steeds een gedeelte met leer bekleed dat als handgreep dient. Zo wordt de stof niet vuil bij het open en dicht maken van de kast. Voor de gestoffeerde delen kan je kiezen uit de stoffen Pause, Plot, Remix en Steelcut Trio.

Met de Stuff stel je dus helemaal je eigen kast samen die je keer op keer van compositie kan laten veranderen. Hierbij maak je heel simpel en zonder gebruik van gereedschap, een combinatie van de lichtgewicht onderstellen met een hoogte van 21 centimeter, gestoffeerde units en open frames waarvan de structuur wordt uitgevoerd in een poedercoat witte lak (RAL 9003). De wit gelamineerde topplaten zorgen voor een frisse afwerking van de kast. Doordat je voor open modules kan kiezen maar ook voor modules die bekleed worden met stof kies je zelf hoe open of gesloten de uitstraling van de kast moet worden.


spectrum design_stuff

Aangezien je zelf de transparantie / openheid van de kast bepaalt bij het kiezen van de open of gesloten elementen kun je het helemaal afstemmen op jouw specifieke wensen. Heb je vooral rommeltjes die niet in beeld hoeven zijn dan kies je hem helemaal gesloten maar zijn er ook dingen die je graag wilt laten zien dan kan je er open modules in plaatsen. Je kan daarbij de kleur van de wand waartegen de kast komt te staan ook een rol laten spelen. Kies deze in een bijpassende op juist contrasterende kleur zodat hij onderdeel wordt van het ontwerp van de kast.

Wil je de Stuff als roomdivider toepassen waarbij hij moet zorgen voor volledige afsluiting van het zicht tussen beide delene dan is de helemaal gesloten kast een optie. Maar het kan een spannend effect effect opleveren door een gedeelte open te laten om de verschillende delen van de ruimte niet geheel van elkaar af te sluiten. Er ontstaat een soort verrassingseffect doordat je toch een klein beetje zicht hebt op de ruimte aan de andere kant van de kast. Je kan de open delen helemaal leeg laten maar je kan er ook bijzondere objecten plaatsen waarbij je er wel op moet letten dat deze van alle kanten mooi zijn om te zien.


spectrum design_stuff

De kasten die je samensteld met de Stuff hebben een strakke en moderne uitstraling maar krijgen een hele warme uitstraling door de toepassing van de stoffen uit de collectie van Kvadrat. Hierdoor kun je er voor zorgen dat de kast naadloos aansluit bij de rest van je interieur. Kies de kleur die perfect past en je kan er zelfs voor kiezen om de stof van de kast terug te laten komen op bijvoorbeeld je bankstel, fauteuil of eetkamerstoelen. Zo ontstaat er een bijzondere eenheid tussen verschillende gedeeltes in je interieur die rust en warmte uitstraalt.

Of je hem nu in een woonkamer, slaapkamer of thuiswerkplek plaatst, zolang je de uitvoering goed afstemt op de rest van de ruimte dan voelt hij zich al gauw thuis. Zowel als laag dressoir of als hoge kast heeft hij een opvallende uitstraling.



spectrum design_stuff spectrum design_stuff spectrum design_stuff spectrum design_stuff


Spectrum heeft tien opstellingen als voorbeeldkasten samengesteld waarbij de breedtes variëren van 60 tot 180 centimeter en hoogtes tussen de 55 en 180 centimeter. Maar natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met een ontwerp voor je eigen Stuff kast. Hierbij begin je met het kiezen van de onderstellen met een hoogte van 21 centimeter en een breedte van 60 of 120 centimeter. Daarop kun je gestoffeerde elementen plaatsen met diezelfde breedtes en een hoogte van 42 centimeter. De open frames / vitrine-elementen zijn ook 60 en 120 centimeter breed maar hierbij kan je ook kiezen uit twee verschillende hoogtes: 21 of 42 centimeter. Wanneer je de keuze van de modules hebt gemaakt werk je het geheel af met een afdekblad van 60, 120 of 180 centimeter. De diepte van deze kasten is altijd 35 centimeter.


spectrum design_stuff

Sluiten de mogelijkheden, flexibiliteit en uitstraling van de Stuff helemaal aan bij jouw smaak en ideeën? Dan zou je momenteel de kast kunnen gaan bekijken tijdens dé meubelbeurs in Keulen, de IMM. Deze vind plaats van 13 tot en met 19 januari waarbij je als consument terecht kan op 17, 18 en 19 januari.

Welke afmeting, samenstelling en stof past er het beste in jouw interieur?

Bronvermelding: www.spectrumdesign.nl, www.kvadrat.dk, www.imm-cologne.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.