Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Super strakke stoelen: de Frame van Arco

Super strakke stoelen: de Frame van Arco

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

arco_frame

Een geometrische, kubistische maar vooral heel erg transparante eetkamerstoel: de Frame van het Nederlandse merk Arco. Voor Burkhard Vogtherr is dit het begin van een intensieve samenwerking met Arco aangezien de Frame een enorme hit werd nadat deze in 2000 in de collectie van Arco werd opgenomen. Door de vele mogelijkheden voor het frame en de zitting kun je je stoel zodanig laten uitvoeren dat hij naadloos aansluit bij jouw wensen, eisen en de rest van je interieur.

arco_frame


Het dunne vierkante frame van de stoel zorgt voor de transparantie van dit model, zelfs als je er drie of meer naast elkaar aan een tafel plaatst blijft het geheel luchtig. Daarnaast is de Frame relatief licht van gewicht waardoor je hem er heel gemakkelijk bij pakt als je ergens anders extra zitplaatsen nodig hebt.

Door zijn vormgeving sluit hij heel goed aan bij een rechthoekige of vierkante eettafel. Dit kan bijvoorbeeld een tafel zijn met vierkante of rechthoekige poten zodat ze goed aansluiten bij het onderstel van de Frame. Maar ook aan een eet- of werktafel met een middenpoot staan deze stoelen heel goed. Aan een ronde of ovale tafel sluit het geometrische frame niet aan bij de vormgeving van de tafel waardoor het rommelig en onrustig kan ogen.



arco_frame

Bij dit model heb je heel veel keuzes om er voor te zorgen dat ze helemaal aansluiten bij jouw wensen en natuurlijk de ruimte waarin ze komen te staan. Voor het zitgedeelte kun je bijvoorbeeld kiezen voor kleurlak. Deze uitvoering geeft de Frame een hele grafische uitstraling door zijn dunne lijnenspel. Let er wel op dat niet alle kleuren kunnen worden gekozen in verband met de vlekgevoeligheid van de bepaalde kleuren.



arco_frame

Een hele natuurlijke uitstraling ontstaat er wanneer je voor het zitgedeelte kiest voor de uitvoering in eikenfineer. Dit kan bijvoorbeeld een hele goede combinatie zijn wanneer er natuurlijke kleuren en materialen zijn gebruikt in je interieur.



arco_frame arco_frame

Meer zitcomfort krijg je echter door de Frame in een stof of leer te kiezen. Met stof zorg je voor een warme, zachte uitstraling terwijl je bij leer zorgt voor een iets chiquer beeld. Daarnaast is er ook nog een padded zitkuip, hierbij zit er een lijnenspel van naden op het gehele zitgedeelte wat hem een eigenzinnige uitstraling geeft

Naast de keuze van het zitgedeelte heb je ook bij het onderstel verschillende opties. Wanneer je het onderstel in een epoxy lak kiest dan kan de stoel, in combinatie met een gelakte kuip, geheel één kleur krijgen, dit geeft een heel bijzonder effect. Wil je het frame liever afstemmen met dat van de tafel waaraan hij komt te staan dan heb je twee mogelijkheden. Hoogglans chroom zorgt voor dat het onderstel iets meer opvalt en geeft de Frame een chique uitstraling. Heb je meer matte materialen toegepast dan is parelchroom wellicht een betere keuze.

arco_frame


De eetkamerstoel Frame van Arco heeft bescheiden afmetingen. Hij is 50,5 centimeter breed en heeft daarbij een diepte van 56 centimeter. Doordat hij maar 83 centimeter hoog is steekt hij niet heel erg ver boven de tafel uit, dit zorgt voor openheid in de ruimte. De armleggers zijn 65 centimeter hoog en zijn aan de bovenkant afgewerkt met een zwart kunststof armleggertje waardoor je niet op het metaal leunt.


Let er bij de keuze van de eettafel op dat het het handigst is als de stoel met de armleggers onder de tafel past. Het zou jammer zijn van de loopruimte om de tafel als de stoelen er niet onder zouden passen.

Later is dit model aangevuld met een extra grote uitvoering, de Frame XL. Deze is 4 centimeter breder en heeft iets meer zitdiepte, namelijk 2 centimeter ten opzichte van de Frame. De hoogte van de armleggers blijft gelijk. Bij deze XL uitvoering kan het zitgedeelte worden gekozen in kleurlak, stof of leer en de mogelijkheden van het onderstel zijn gelijk aan die van de Frame.

In het geheel blijft de uitstraling gelijk, het is heel persoonlijk in welke uitvoering je beter zit. Als je lang bent kan het zo zijn dat die extra zitdiepte je net wat meer comfort biedt. Ook in een groter ruimte met een langere tafel kan het zijn dat de Frame misschien net iets te iel is waardoor de Frame XL een betere keuze kan zijn.

arco_frame arco_frame


Spreekt het model je wel heel erg aan maar heb je een strakke tafel met bijvoorbeeld ronde poten dan is de Frame R wellicht beter geschikt. Deze aanvulling op de Frame uit 2000 heeft dezelfde strakke vormgeving met nagenoeg dezelfde kuip maar dan met een rond buisframe. Hierdoor oogt de stoel iets vriendelijker en sluit het ook beter aan bij de ronde details van de tafel.

Hij kan ook in beide breedtes, dus ook in de XL uitvoering. Het onderstel van de Frame-R kan in epoxy lak, hoogglans chroom of rvs, dus ook hierbij kan je dit afstemmen met de rest van je interieur.

Om nog een extra stukje comfort te bieden zijn er een aantal Frame stoelen mogelijk met een adjustable-zitgedeelte. Door de verstelbaarheid kan de kuip naar voren en naar achteren bewogen worden. Zo kan je een actieve zit hebben tijdens het eten maar als je gezellig wilt natafelen verstel je het zitgedeelte naar voren, door het verplaatsen van je gewicht, om wat relaxter te zitten. Dit kan zowel bij de Frame als de Frame-R in het stof of het leer.

arco_frame

Door de transparante vormgeving van alle verschillende Frame stoelen kan hij zowel in grote als kleinere ruimtes worden toegepast. Bij de kleine ruimte is het voordeel dat je toch kan zorgen voor genoeg zitplaatsen, zonder dat de ruimte te vol gaat voelen. Bij een grotere ruimte zal er vaak ook een grotere tafel staan waardoor je er meer stoelen aan kan plaatsen waarbij je zou kunnen kiezen voor de Frame XL om het in verhouding te laten zijn met zijn omgeving.

Door zijn rustige vormgeving leent hij zich er ook goed voor om hem in een kleur te kiezen. Ze mogen in het oog springen omdat het model zelf heel rustig is. Maar ook in een naturel-tint of grijs-tint vallen ze op door hun soberheid. Door hun luchtigheid zijn ze niet dominant aanwezig in de ruimte.


Wil je iets anders dan anders en vind je alleen stoelen niet bijzonder genoeg of misschien juist te druk in de ruimte? Dan kun je in de Frame collectie ook een bank voor bij de eettafel vinden: de Frame Bench. Deze sluit met zijn vormgeving goed aan bij de Frame en de Frame XL waarbij je, afhankelijk van de ruimte in het interieur, kan kiezen voor een bank met of zonder rugleuning. Ook is het mogelijk om er een hoekopstelling van de maken die je bijvoorbeeld combineert met de stoelen Frame. Hierdoor ontstaat er een gezellige zit met veel zitplaatsen om de tafel. Als er ruim voldoende plaats is rondom de tafel dan kan de Bench zorgen voor net even wat meer aankleding in het geheel, daar waar alleen de Frame stoelen misschien te minimalistisch zouden zijn.

arco_frame arco_frame


Je kunt dus alle kanten op met de Frame: afhankelijk van de vorm en de uitvoering van het frame en de bekleding maak je de stoel helemaal ‘eigen’!

arco_frame arco_frame arco_frame

Bronvermelding: www.arco.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.