Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Gefragmenteerde spiegel : de Parisian Floor van Reflect+

Gefragmenteerde spiegel : de Parisian Floor van Reflect+

Written by margitkengen. Posted in Overige

reflect+_parisian-floor

Spiegels kunnen er voor zorgen dat een ruimte groter lijkt door de reflectie in zijn oppervlak. En ook het licht wordt weerkaatst. Dan kun je natuurlijk voor een neutrale spiegel kiezen die niet opvalt in de ruimte. Maar mocht je in jouw kamer iets bijzonders willen kiezen dan zou de Parisian Floor misschien een optie kunnen zijn. Deze zit sinds 2013 in de collectie van het Belgische merk Reflect+, een onderdeel van Deknudt Mirrors en is het ontwerp van de Fransman Arik Lévy.

De naam van deze serie spiegels is afgeleid van de parketvloeren die veel liggen in de chique appartementen in Parijs. De vloer lijkt als het ware via de wand omhoog te klimmen. Het lijnenspel in dit ontwerp zorgt voor een grafische uitstraling en de reflectie is opvallend. Er ontstaat namelijk door de smalle delen spiegel een gefragmenteerde reflectie van de ruimte waarin hij hangt.

reflect+_parisian-floor


Dit ontwerp bestaat, afhankelijk van welke van de drie afmetingen je kiest, uit een aantal spiegelstrookjes naast en boven elkaar. Daarbij is er niet alleen spiegel gebruikt maar ook grijze spiegel waardoor er nog meer levendigheid ontstaat in het geheel. De spiegel is 4 millimeter dik en elk deel is afgewerkt met een facetrand. Alle delen worden samen bevestigd op een metalen constructie, hierdoor komt het geheel een stukje van de wand waardoor het een luchtige uitstraling krijgt.



reflect+_parisian-floor

Doordat er drie verschillende afmetingen zijn bepaal je zelf wat er het beste past bij de plek die je in je huis in gedachte hebt. Zo is de kleinste van de drie de Parisian Floor S welke een breedte heeft van 23 centimeter en daarbij 110 centimeter hoog is. Deze is opgebouwd uit vijf strookjes naast elkaar. Voor dit model heb je dus niet enorm veel ruimte nodig.


reflect+_parisian-floor

Heb je meer ruimte en wil je een groter oppervlak spiegel dan is er de Parisian Floor L van 42 centimeter breed en deze heeft een hoogte van 160 centimeter. Deze bestaat uit negen stroken spiegel.


reflect+_parisian-floor

Heeft dit nog niet voldoende impact en zijn het niet de juiste afmetingen naar jouw idee dan is er ook nog een 72 centimeter brede uitvoering, de Parisian Floor XL. Deze is 133 centimeter hoog en is samengesteld uit 16 stroken spiegel.



reflect+_parisian-floor

Naast de enkele elementen van de Parisian Floor kun je ook meerdere van eenzelfde afmeting combineren om helemaal je eigen ontwerp samen te stellen. En dan kan je kijken wat er het beste paste op de wand die je in gedachte hebt, moeten ze los van elkaar te hangen of moeten ze allemaal samen één geheel gaan vormen?



reflect+_parisian-floor

Wil je je ruimte opties hoger laten lijken dan kun je ze het beste verticaal hangen. Door de smalle lange lijnen krijg je het gevoel dat de hoogte hoger is dan deze in werkelijkheid is. Ook kan je hiermee de hoogte van een smal stukje muur nog eens extra benadrukken.


reflect+_parisian-floor

Door de Parisian Floor horizontaal te hangen wordt de breedte benadrukt. De lange lijnen in de spiegel kunnen een niet al te brede muur gevoelsmatig breder maken. Ook boven een dressoir met horizontaal lijnenspel kan versterkt worden door dit model spiegel op de liggende manier te plaatsen.


reflect+_parisian-floor

Je zou er ook voor kunnen kiezen om hem onder een hoek van 30 graden te hangen. Hierdoor ontstaat er een speelser geheel maar blijft het wel strak door de rechte lijnen in het ontwerp. Hij springt op deze manier meer in het oog.



reflect+_parisian-floor

Doordat er een heel puur materiaalgebruik is toegepast, alleen spiegel en een terugvallende stalen constructie, past hij zich gemakkelijk aan aan een stijl. Zo krijgt hij een hele minimalistische en strakke uitstraling in een modern en rustig interieur. Maar kan hij zich evengoed in een klassiek getint interieur thuisvoelen. In alle gevallen blijft het natuurlijk belangrijk om het goed af te stemmen met de rest van de ruimte.

Heb jij al een plaatsje in gedachte om te pronken met de Parisian Floor spiegel?

Bronvermelding: www.reflectplus.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.