Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Stoel met een kiertje: de Gap van Artifort

Stoel met een kiertje: de Gap van Artifort

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

artifort_gap

Een eetkamerstoel moet natuurlijk comfort bieden maar dat hij er mooi uit ziet is ook belangrijk. Model Gap van het Nederlandse merk Artifort voldoet aan beide eisen. Dit ontwerp van de in Iran geboren Khodi Feiz en zit sinds 2007 in de collectie.

Dit model eetkamerstoel heeft als voordeel dat, wanneer je ze met meerdere bij een tafel plaatst, ze niet een geheel gesloten beeld vormen. Er zit namelijk een eigenwijze kier tussen de rugleuning en de zitting. Deze opening, waaraan de stoel zijn naam dankt, zorgt er voor dat er visueel een soort van glimlach ontstaat en krijgt de stoel een meer open uitstraling.

De zitting wordt volledig gestoffeerd in een stof of leer waarbij er een enorme grote keuzevrijheid is. Je kan de uitvoering van de stoel dus naadloos laten aansluiten in je geheel nieuwe interieur of als aanvulling op je bestaande meubilair. Zo kun je stoffen kiezen uit bijvoorbeeld de collectie van De Ploeg, Kvadrat en Gabriel en leer van onder andere Elmosoft en Ohmann. Het is hierbij verstandig om advies in te winnen van bijvoorbeeld een onafhankelijke interieurarchitect zodat je weet dat je de meest optimale keuze maakt.

Onderstellen

artifort_gap


Voor de Gap zijn er verschillende onderstellen mogelijk. Zo is er de uitvoering op vier slanke pootjes van chroom met een totale breedte van 62 centimeter en een diepte van 60 centimeter. Afhankelijk van het type vloer dat je hebt is het een optie om viltdopjes onder de pootjes te kiezen om makkelijker met de stoelen te kunnen schuiven en de vloer niet te beschadigen. Door de hoogte van 85 centimeter steekt hij een stukje boven de eettafel uit maar zorg je toch voor een optimaal gevoel van ruimte. De zithoogte is 47 centimeter.


artifort_gap

Past een sledeframe beter bij jouw stijl dan kan dit ook onder de Gap. Ook deze is uitgevoerd in het chroom en zorgt voor een sierlijk en subtiel onderstel van de zitkuip. Onder de slede kan je kiezen voor vloerdoppen of vloerdoppen met vilt zodat je ze kan afstemmen op de vloer waar je ze wilt gaan gebruiken. Deze uitvoering met het sledeframe heeft een gelijke diepte van 60 centimeter maar het geheel is iets breder, namelijk 64 centimeter. De hoogte van 85 centimeter en de zithoogte van 47 centimeter blijven eveneens gelijk aan de uitvoering met de vier poten.


artifort_gap

Ook zou je de Gap als bureaustoel kunnen toepassen. Hij staat dan op een vijf-teens onderstel van gepolijst aluminium met vijf wielen waarbij je de wielen hard of zacht kan kiezen, afhankelijk van het type vloer die er ligt. Deze uitvoering van de Gap is 64 centimeter breed en 60 centimeter diep. Door middel van een hendel onder de zitting kan hij in hoogte versteld worden tussen de 79 en de 87 centimeter. De zithoogte wordt hierbij dan 40 tot 48 centimeter.



artifort_gap

Door de vormgeving die erg goed past bij Artifort leent de Gap zich er goed voor om in een felle, opvallende kleur te stofferen. Of zelfs in een stof met een patroon. Door de keuze van de stof en de kleur(en) ervan goed af te stemmen met de rest van de ruimte ontstaat er een evenwichtig geheel waarbij de stoelen toch voldoende aandacht krijgen. Belangrijk is om te kiezen voor een stof met voldoende stretch zodat deze zo goed mogelijk met de vorm van de kuip gestoffeerd kan worden.



De Gap heeft een strakke, rustige uitstraling en er is een mooi evenwicht tussen recht en afgerond. Hierdoor kunnen ze zowel aan rechthoekige of vierkante tafels geplaatst worden als aan ronde of ovale tafels.

artifort_gap artifort_gap artifort_gap


artifort_gap artifort_gap

In een modern interieur zullen ze in veel gevallen passen maar als je een klassieker interieur hebt zal dit lastiger zijn. Wanneer je het materiaal van het onderstel elders terug kan laten komen en je een weloverwogen keuze maakt voor de bekleding zou het kunnen passen maar dit is per situatie verschillend.



Tovert de Gap ook een glimlach op jouw gezicht?

Bronvermelding: www.artifort.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.