Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Frisse, strakke accessoires: de Stockholm Horizon van Stelton

Frisse, strakke accessoires: de Stockholm Horizon van Stelton

Written by margitkengen. Posted in Overige

stelton_stockholm-horizon

In 2015 werd in de collectie van het Deense merk Stelton een opvallende serie vazen en schalen opgenomen. Deze Stockholm Horizon accessoires zijn ontworpen door het Zweedse duo Bernadotte & Kylberg en is ontstaan uit hun filosofie om iconische en inspirerende ontwerpen te maken die tijdloos zijn. De serie bestaat uit maar liefst vier schalen en drie vazen en hebben allemaal een kenmerkende en frisse kleur blauw-groen die gecombineerd wordt met aluminium.


stelton_stockholm-horizon

De inspiratie van dit ontwerp komt van de scherenkust van Stockholm, dit is een archipel van circa 24.000 eilanden en liggen voor de kust van de regio’s Södermanland en Uppland. Het blauw-groene patroon op de vazen en schalen doet denken aan de reflectie van water waardoor er een abstract patroon in deze tinten ontstaat. Dit patroon wordt met koude glazuur op de schalen en vazen van aluminium verwerkt door middel van een innovatieve productietechniek. Door de combinatie van deze gekleurde emaille en het glanzende aluminium ontstaat er een spannende combinatie van materialen.

Let er wel op dat ze door dit bijzondere materiaalgebruik niet in de vaatwasser kunnen. Stelton adviseert om de vazen en schalen schoon te maken met lauwwarm water en afwasmiddel en ze af te drogen met een zachte doek.


stelton_stockholm-horizon

De allerkleinste van deze familie is de Bowl Mini met een diameter van slechts 10 centimeter en een hoogte van 5,4 centimeter. Deze zitten in een verpakking van twee stuks.


stelton_stockholm-horizon

De volgende maat, de Bowl Small, heeft een twee keer zo grote diameter van 20 centimeter en is daarbij 7 centimeter hoog. Ook deze zit verpakt met twee stuks.


stelton_stockholm-horizon

Met een diameter van 30 centimeter en daarbij een hoogte van 10 centimeter is de Bowl Medium de volgende maat van de schalen Nordic. Deze zitten per stuk in een verpakking.


stelton_stockholm-horizon

De grootste schaal van de Stockholm Horizon Nordic is de Bowl Large en deze heeft een diameter van maar liefst 40 centimeter. Daarbij is zijn hoogte 11,7 centimeter en ook deze zit per stuk in een verpakking.


Wil je met deze schalen met hun opvallende blauw-groene kleur een lage compositie maken dan kan je al deze vier afmetingen combineren. Door de kleinere met meerdere stuks erbij te plaatsen krijgen ook zij de aandacht die ze verdienen en kun je het geheel wat groter maken. Doordat de vorm herhaalt wordt maar de afmetingen anders zijn krijg je een strak en rustig geheel zonder dat het saai oogt.


Als aanvulling op de schalen Stockholm Horizon zijn er ook drie vazen welke allemaal per stuk in een verpakking zitten.

stelton_stockholm-horizon


Hiervan is de Vase Small de kleinste. Deze is 17,8 centimeter en heeft daarbij een diameter van 13,1 centimeter. De daarop volgende maat, de Vase Medium, heeft een hoogte van 21,7 centimeter, Deze heeft een diameter van 16,6 centimeter. De grootste van de drie is de Vase Large. Deze is 23,4 centimeter hoog en heeft daarbij een diameter van 20,3 centimeter.


Door deze vazen kan er ook een compositie worden gemaakt met meer hoogte. De hoogteverschillen tussen de verschillende vazen met de mogelijke toevoeging van de schalen zorgt voor een levendig geheel.

stelton_stockholm-horizon


Zie jij deze prachtige serie Stockholm Horizon vazen en schalen van Stelton al als kleurrijke aanvulling op bijvoorbeeld jouw eettafel, salontafel of dressoir staan?

Bronvermelding: www.stelton.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.