Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kastjes met perspectief: de Altavoz van Karl Andersson

Kastjes met perspectief: de Altavoz van Karl Andersson

Written by margitkengen. Posted in Kasten, Overige

mdf italia_mamba

Met de open wandkastjes Altavoz die sinds 2011 in de collectie van het Zweedse merk Karl Andersson zitten, kun je je wand een bijzonder effect geven. Als enkel element zijn ze al erg leuk om te zien maar ze kunnen ook heel erg goed gecombineerd worden. Ze zijn er in verschillende maten en doordat je de binnen- en buitenkant los van elkaar andere kleuren kan geven kan je er zelf helemaal je eigen draai aan geven. Dit ontwerp is van Carlos Tiscar.


Wat de Altavoz wandelementen zo kenmerkend maakt is het interieur. De bodem is dan wel vlak maar de overige zijden zijn schuin geplaatst waardoor er een perspectief ontstaat in elk element. Hierdoor wordt de aandacht sterker geleid naar datgene wat er in staat waardoor het duidelijk de hoofdrol speelt.


karl andersson_altavoz

Er zijn drie verschillende afmetingen mogelijk. Hierbij is de kleinste het model ALA4, deze is 29,7 centimeter breed en heeft daarbij een hoogte van 21 centimeter. Het daarop volgende element is de ALA3, deze is 42 centimeter breed en is daarbij 29,7 centimeter hoog. De laatste is de ALA2 welke 59,4 centimeter breed is en 42 centimeter hoog. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden om de combinatiemogelijkheden nog te vergroten.



Ze hebben allemaal dezelfde diepte waardoor je ze kan samenstellen tot een strak, groter geheel. Hierbij kun je kiezen voor een rustig geheel door de buitenlijnen gelijk te houden of verschillende maten naast elkaar op dezelfde basislijn op te hangen. Maar je kan er ook een levendiger beeld van maken door verschillende elementen los van elkaar over de wand te verdelen. Door ze dicht genoeg bij elkaar te hangen vormen ze dan toch één geheel.

karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz


Door de verschillende perspectieven in de elementen ontstaat er een dynamisch en levendig geheel. Natuurlijk heb je diverse keuzemogelijkheden voor de uitvoering van de kastjes.

karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz

De buitenzijde wordt uitgevoerd in hout waarbij je de keuze hebt om dit te laten afwerken in een aantal neutrale kleuren. Met sneeuwwit (NCS S0500-N), wit (NCS 0702-Y04R), grijs (NCS S2500-N), antraciet (NCS S7502-B) en zwart (NCS S9500) zorg je voor een rustige basis.

karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz

Als je een liefhebber bent van kleur dan zijn geel (NCS S0580-Y), rood (NCS 2070-Y80R) en groen (NCS S2010-G40Y). Dit zijn standaard kleuren maar er is ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een andere NCS-kleur.

karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz

De binnenzijde wordt gemaakt van plaatwerk in metaal waarbij je de keuze hebt om deze een kleurtje te geven. Zo kan je kiezen voor een sprekende roze (RAL4010), een frisse gele kleur (RAL1018) of een opvallende blauwe (RAL5012) binnenkant. Wil je de binnenkant subtiel aanwezig laten zijn dan zou je kunnen kiezen voor beige (NCSS2005-G90Y) en wanneer je alleen de buitenkant wilt laten opvallen of de elementen helemaal in het wit wilt uitvoeren dan is er een witte binnenzijn in RAL9016.


Doordat zowel de kleur van de binnen- en de buitenkant overeenkomen met NCS- en/of ral-kleuren kun je zorgen voor een goede afstemming met de rest van het interieur. Je zou bijvoorbeeld de kleur van de wand waar je ze wilt gaan ophangen kiezen in dezelfde kleur als de binnenkant van de Altavoz elementen.

karl andersson_altavoz karl andersson_altavoz


Ook leent het uitvoeren van de binnen- of buitenkant in een kleurtje zich er goed voor om de door jou gekozen accentkleur terug te laten komen om te zorgen dat de Altavoz er helemaal bij hoort.



karl andersson_altavoz

Heb je niet enorm veel ruimte dan kun je kiezen om slechts één of enkele elementen een plekje te geven. Je bepaalt zelf, afhankelijk van de hoeveelheid ruimte, welke afmetingen het beste tot hun recht komen. Zo zou je op een smal stukje muur enkele kleine Altavoz elementen recht onder elkaar kunnen hangen met steeds evenveel ruimte ertussen voor een ritmisch en rustig geheel.


karl andersson_altavoz

Wanneer je genoeg ruimte hebt kun je alle kanten op met dit kastensysteem, van groot tot klein, afhankelijk hoe veel impact je wilt creëren met de Altavoz. Mogelijkheden te over en je kan er helemaal je eigen compositie maken waardoor je zorgt voor een indrukwekkend stukje kunst aan de muur.



karl andersson_altavoz

Ze zijn veelzijdig inzetbaar en misstaan niet in de woonkamer maar ook in de keuken zouden ze een mooie en praktische aanvulling kunnen zijn. Je kunt de hal opfleuren met een Altavoz element, ze als nachtkastje naast je bed hangen of als handig opbergelement op je werkkamer. Daarnaast kan hij ook in commerciële ruimtes een bijzonder onderdeel van de ruimte kunnen vormen. Bijvoorbeeld in een cafe, restaurant of wachtkamer.


karl andersson_altavoz

Heb je al een idee waar je deze kastjes met bijzonder perspectief zou kunnen gebruiken en wat je er in wilt gaan zetten?

Bronvermelding: www.karl-andersson.se

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.