Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kunstige klok: de Picto van Rosendahl

Kunstige klok: de Picto van Rosendahl

Written by margitkengen. Posted in Overige

rosendahl_picto

Bij de klok Picto die de Deense ontwerpers Georg Christensen en Erling Andersen al in 1984 ontwierpen, hebben ze gekozen voor een grafisch element aan de wand. Daarbij geven ze een nieuwe draai aan het concept van de wandklok. De tijd wordt namelijk op een heel bijzondere manier aangegeven. De Picto is er in vier verschillende kleurcombinaties en hij is te vinden in de collectie van het Deense merk Rosendahl.


rosendahl_picto

Op deze klok wordt de tijd niet getoond door middel van twee wijzers. Hij heeft namelijk een roterende wijzerplaat waarop een stip zit in een contrasterende kleur ten opzichte van de wijzerplaat. Deze stip geeft de uren aan. Daarnaast is er slechts één wijzer welke de minuten van de tijd aangeeft.


rosendahl_picto

Afhankelijk van de kleur van de Picto en de wand waaraan je hem ophangt bepaal je zelf het contrast en in welke mate het klokje mag opvallen.



De Picto heeft een diameter van slechts 16 centimeter waarbij hij een diepte heeft van 3,5 centimeter. Opvallend en speciaal detail van deze kleine wandklok is dat er geen glas voor het uurwerk is geplaatst. Je ziet dus direct de draaiende wijzerplaat in één van de vier kleurcombinaties.


rosendahl_picto rosendahl_picto

Heb je een minimalistisch interieur met weinig kleur en wil je de klok een sterk grafisch en tijdloos karakter geven dan is er een Picto waarbij het overgrote gedeelte is uitgevoerd in het zwart. De stip en de enkele wijzer zijn hierbij uitgevoerd in het wit. Deze uitvoering kan je ook andersom kiezen waarbij de rand en de wijzerplaat wit zijn en de aanduidingen van de uren en minuten in het zwart zijn afgewerkt.


rosendahl_picto rosendahl_picto

Mag de Picto in jouw interieur wel voorzien zijn van een kleurtje dan zijn er twee andere mogelijkheden. Bij de eerste zijn de stip en de wijzer uitgevoerd in het geel dat fris en sterk afsteekt tegen de wijzerplaat die donkergrijs is, evenals de rand rondom. De andere mogelijkheid is om de wijzerplaat en rand uit te voeren in het lichtgrijs en de stip en wijzer te kiezen in het oranje. Ook hierbij ontstaat er een mooi contrast tussen beide kleuren.


rosendahl_picto

Hij heeft beperkte afmetingen dus je hoeft niet veel ruimte te hebben om dit ontwerp uit 1984 een plekje te kunnen geven in je interieur. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er een aantal naast elkaar te hangen om hem nog meer impact te geven. Als je ze allemaal in dezelfde uitvoering kiest zorgt het voor een rustig en strak beeld. Door de verschillende uitvoeringen te kiezen krijg je een levendiger beeld met een ietwat eigenwijze uitstraling.


rosendahl_picto rosendahl_picto

Alle overbodige details zijn in dit ontwerp weggelaten waardoor er een heel puur en rustige klok ontstaat. Als je de juiste uitvoering kiest en hem afstemt op de rest van je interieur zorg je er voor dat hij er helemaal bij hoort. Op die manier kan hij naast in moderne interieurs ook in een klassieker interieur toegepast worden.



rosendahl_picto

Weet je al waar jij de Picto zou hangen in jouw huis? Of geef je hem iemand cadeau op zijn verjaardag, bruiloft of een andere bijzondere gelegenheid?

Bronvermelding: www.rosendahl.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.